האם דמיינתם התחלה חדשה במדינה חדשה, שופעת הזדמנויות לצמיחה אישית, כלכלית, קשרים משמעותיים והצלחה? המעבר למקום חדש נושא עמו לעתים קרובות הבטחה להמון ריגושים ועתיד מזהיר יותר.
עם זאת, המציאות של רילוקיישן יכולה לפעמים להתפתח אחרת ממה שדמיינו אותה במדינת המוצא (זאת אינה תופעה ייחודית לישראלים היוצאים מישראל).
התמודדות עם אתגרים בלתי צפויים
אתם עלולים למצוא את עצמכם מתמודדים עם אתגרים רגשיים בלתי צפויים לבד או בזוגיות, כגון מצב רוח ירוד מתמשך, עייפות, או אפילו תחושות ייאוש לגבי הדרך שלפניכם. אם זה בגלל הבירוקרטיה, אם בגלל חוקים שלא הייתם מודעים אליהם, או פשוט שהרצוי התנגש עם המצוי ב100 קמ"ש.
ההחלטה להתנתק מהמדינה שבה העברתם את מרבית חייכם, שבעבר הייתה מלאה באופטימיות, עשויה להיראות כעת כבחירה ממש מצערת.
אם זה נשמע לך מוכר ומרגיש כמו הניסיון האישי שלך, חובה קודם כל להבין שאת\ה ממש לא לבד. הסערה הרגשית המלווה בשינויים משמעותיים בחיים היא טבעית לחלוטין ומשותפת לרבים שהלכו בדרך הזאת.
ברגעים של חוסר ודאות וסערה רגשית, צריך לזכור שישנן דרכים יעילות לנהל ולהתגבר על המאבקים הרגשיים הקשורים ברילוקיישן, ואתם לא צריכים להתמודד עם 'ההצפה' הזאת לבד.
טיפול בדיכאון ברילוקיישן
אולי את\ה תוהה, "האם דיכאון רילוקיישן הוא תופעה אמיתית?" התשובה היא חד משמעית כן. בהחלט אפשרי לפתח סימפטומים של דיכאון לאחר מעבר, אפילו גם אם זה רק מגורים חדשים באותה עיר.
אם תחשבו על זה קצת לעומק, מעבר למקום אחר מביא לשינויים כמעט בכל פן בחייכם- משגרת היומיום שלכם למעגלים החברתיים שלכם, מהמקומות המקומיים האהובים והמסעדות, ועד להרגלי הנסיעה שלכם בכביש. אפילו משימות יחסית קלות כמו מציאת סופר מקומי יכולות להרגיש פתאום כמו מעמסה כבדה.
לכן לא משנה היכן את נמצאת במסע הזה, הרגשות שלך תקפים לחלוטין.
דיכאון ברילוקשיין יכול להיגרם ממספר דברים:
פחד מהלא נודע.
תחושת בדידות.
אובדן רשת תמיכה מוכרת.
קושי ביצירת קשרים חדשים.
שיבושים והפרעות לשגרת יום רגילה.
אך האם ניתן להבדיל בין תחושת עצבות ברילוקיישן לבין דיכאון?
כן. זה בסדר גמור לחוות תחושת עצב על הפרידה מהמשפחה, מהחברים, מהמדינה. זה אמנם כואב, אך עדיין לא נחשב למעשה כדיכאון. עצב, הוא רק סימפטום יחיד של דיכאון. לעתים קרובות זה נפתר מעצמו ונוטה להיות פחות מתמשך מדיכאון קליני.
דיכאון קליני מאופיין באפיזודה הנמשכת לפחות שבועיים, ומשפיעה באופן משמעותי על מגוון היבטים שונים בחיים, כמו על עבודה, חיי בית, תפיסה עצמית וביטחון ומערכות יחסים רומנטיות או חברויות.
שינוי גדול בחיים כתוצאה מרילוקיישן יכול להעצים את קשת הרגשות ולהוות טריגר לדיכאון.
איך אני יכולה לעזור
אני מתמחה בהדרכת אנשים דרך האתגרים הרגשיים של רילוקיישן, ויכולה לעזור לכם למצוא את האושר בסביבתכם החדשה.
מפגשי הטיפול הינם מותאמים ספציפית לתהליך הרילוקיישן, וכוללים אסטרטגיות התמודדות כגון טכניקות יעילות לשיפור מצבי מתח, חרדה ותסמיני דיכאון הקשורים למעבר למדינה אחרת.
יינתנו כלים לבניית חוסן רגשי והדרכה כיצד ניתן להגיע למצב של קרקע יציבה יותר.
הכי חשוב זה לא לתת לדיכאון של אחרי או לפני הרילוקיישן לעכב את הפוטנציאל שלכם לחיים מלאים ומספקים במדינה החדשה. צרו איתי קשר עוד היום בוואטאספ או בטופס יצירת קשר, ובואו נעשה את הדרך הזאת יחד.